top of page

Daruvonulás a szegedi Fehér-tavon

Ne hagyja ki az ősz legkülönlegesebb természeti eseményét! A Dél-Alföld egyik kiemelkedő látványossága az őszi daruvonulás. E madarak a telelőterületük felé igyekezve Magyarország egyes pontjain, így a szegedi Fehér-tavon is megállnak erőt gyűjteni. Nappal a környező területeken táplálkoznak, estére azonban visszatérnek a tórendszer lecsapolt medreinek biztonságába, hogy ott vészeljék át az éjszakákat.A darvak hajnali ki-, illetve esti behúzásának látványa rendkívüli élmény. Annál is inkább, mert november közepére akár a 70 ezres egyedszámot is elérhetik az éjszakázó madarak.

A nagy sikerre való tekintettel, újra megrendezzük daru-leső programunkatLegyen részese velünk az őszi daruvonulásnak !

 

Október utolsó napján, a szakadó eső ellenére fantasztikus élményben volt részünk: rengeteg új ismeretet szereztünk a megfigyelt darvakról. Ezért újra megszervezzük vendégeinknek a darulest!

 

Last minute csapjon le a lehetőségre, hiszen november hónapban 15 szállóvendégünknek ingyenes programként biztosítjuk az élményt, ahol testközelből tapasztalhatják meg az akár többezer madár látványát!

 

A nyári csillaghullás élményét felváltotta a darvak vonulása, ez a tél közeledtének biztos jele! Több ezer szürke madár pihen meg ilyenkor Ópusztaszer szomszédságában, hogy felkészüljenek hosszú utazásukra . Csodálatos élményt nyújt, ahogy ez az akár 30.000 madár ellepi a környéket.

 

A program után pedig választhatnak helyszínt a felmelegedéshez: a kandalló előtt, a szaunában vagy a fűtött jakuzziban .

 

A novemberi napokat nálunk töltőknek is minden szolgáltatásunk elérhető:

Fűthető dézsafürdő

Szauna

Jacuzzi

Kerékpárok kicsiknek, nagyoknak

Mobil grillezők, sütögetőhely

Kézműves sörök kóstolása

Közösségi terek és konyha

Játszótér és lombterasz

Masszázs

 

Bővebb információ és szobafoglalás:

+36 70 88 55 426
Kommentare


bottom of page