top of page

Dunamente CARD


A Komárom-Esztergom megye területén működő 5 turisztikai szervezet (helyi TDM-szervezetek: Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, Komáromi Turisztikai Egyesület, Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület; térségi TDM-szervezet: Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.), valamint az Észak-Komárom és Párkány közötti területen működő Dunamente-Podunajsko OOCR TDM-szervezet szakemberei 2018 tavasza óta több alkalommal találkoztak annak érdekében, hogy hatékony piacra lépésük érdekében összefogjanak, és az ezt megelőző lépéseiket összehangolják egy közösen elfogadott stratégia mentén.

Az „Összefogás a Dunamente turisztikai térség fejlesztéséért” elnevezésű szerveződés lehetővé teszi a partnerek számára, hogy nemzetközi szinten is értelmezhető formális, ugyanakkor rugalmas keretet adjanak az együttműködésüknek, melyben minden szereplő hatékonyan tud ellépni a közös célok megvalósítása érdekében, miközben meg tudják tartani saját identitásukat is.

Az összefogás első, kézzel fogható eredménye a Dunamente Kártya bevezetése 2019. május 1-jén, amely a Pons Danubii EGTC társulás INSiGHTS-projektjének ún. „pilot” fejlesztéseként valósult meg. Ennek a rendszernek az előzménye a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. által 2014 óta üzemeltetett Duna-Gerecse Kártya, amely most teljesen új alapokra helyezve és területileg is kibővülve nemcsak Esztergom és térségében, hanem a folyón átlépve a Szlovákiában fekvő Duna menti településeken is elérhető lesz a turisták számára.

A rendszer alkalmas arra, hogy az elfogadóhelyek látogatásakor, a különböző intézményekbe történő belépéskor, a szolgáltatások igénybe vételekor a Dunamente turisztikai térségbe érkező vendégek kedvezményben részesüljenek. A látogatók akkor juthatnak majd hozzá térítésmentesen a teljes tartózkodási idejükre érvényesített kártyához, amennyiben a kártyarendszerhez csatlakozott szálláshelyek valamelyikén minimum 2 vendégéjszakát eltöltenek.

A Dunamente Card turisztikai kedvezménykártya rendszer több mint 10 ingyenes szolgáltatást fog tartalmazni, emellett további több mint 100 szolgáltatás 5-50%-os kedvezménnyel vehető majd igénybe. A kedvezményt nyújtó partnerek főbb csoportjait a múzeumok és egyéb kulturális bemutatóhelyek, a szabadidős programokat kínálók, a fürdőzés és wellness témakörben működő szolgáltatók, a különböző közösségi és egyéni közlekedési lehetőségeket biztosító vállalkozások, a helyi termékeket és ajándéktárgyakat árusító üzletek, valamint a vendéglátóhelyek alkotják. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó, a turisták számára térítésmentesen igénybe vehető helyszínek között találjuk majd – a teljesség igénye nélkül – a komáromi Monostori erődöt és a Klapka György Múzeumot, az észak-komáromi Öregvárat, a tatai Kuny Domokos Múzeumot, a patfürdői strandot és a Lábatlan-Karva révátkelőt is.

Bővebb információ I T T ! ! !


bottom of page