Erdély csodái

A sümegi vár

Tordai-hasadék

A Tordai-hasadék Erdély egyik leglátogatottabb természeti látványossága. A könnyen bejárható, jól kiépített kanyon csodaszép túrázóhely. Ha Kolozsvár, illetve Torda felé utazunk, mindenképp érdemes végig járni a nyaktörő sziklafalakban és számtalan barlangban is bővelkedő hasadékot.

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

tordaiso.jpg

Tordai sóbánya

A méltán népszerű tordai hasadék mellett a nagy múltú város, Torda fő látnivalója az évszázadok óta működő sóbánya, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. Ki gondolná, hogy a közelmúltban a világ 25 leghihetetlenebb látványossága közé választott helyszín a föld alatt nemcsak a természet páratlan só-csodáival, de óriáskerékkel, csónakázótóval, fürdésre alkalmas barlangi sóstavakkal is bír?

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

Vártemplom - Sepsiszentgyörgy

A középkori Erdély egyik legjelentősebb kereskedelmi útja, a Barcaság felől Háromszékre bejövő vásárút elágazásánál kialakult Sepsiszentgyörgy a történelmi Háromszék és a mai Kovászna megye székhelye, a Székelyföld egyik legkorábban városiasodott települése. Nevét feltehetően templomának védőszentjéről kaphatta.

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

vajdahunyad.jpg

Vajdahunyadi vár

Vajdahunyad vára Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, teljesen épen maradt középkori vára, a régió leghíresebb turisztikai látványossága. A lenyűgöző gótikus várkastély, egyik legnagyobb magyar regényírónk, Mikszáth Kálmán szavaival élve a "várak királya".

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

kiskohi.jpg

Kiskohi Medve-barlang

Színpompás cseppkövek, világhírű barlangi medve csontvázak

Erdély legszebb és leglátványosabb cseppkőbarlangja a Bihar-hegység lábánál fekvő kiskohi Medve-barlang, mely méltán népszerű fantasztikus cseppkőalakzataival, barlangi medve csontvázaival, néprajzi kiállításával és könnyű megközelíthetőségével.

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

A sümegi vár

Gyilkos-tó

 

A Gyilkos-tó és környezete a világ egyik legszebb pontjai között szerepel. Érdemes mindenkinek legalább egyszer ellátogatnia ide, ugyanis egy mesebeli helyet fog látni, hatalmas élmény itt kirándulni, alkalma nyílik mindenkinek egy hosszabb-rövidebb túrát tenni. Ha nincsen sok időnk, legalább a tó körül tegyünk egy sétát.

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

peles.jpg

Peles-kastély

 

Turisztikai szempontból az egyik legfelkapottabb látnivaló Romániában a híres Peles kastély Szinaján. A román királyi család számára épített Neoreneszánsz palota gyönyörű korabeli bútoraival, értékes festményeivel és különleges építészeti elemeivel csalogatja magához a turistákat. A Pelisor kastélyt, a kaszinót, a vonatállomást és a kolostort sem hagyjuk ki Szinajai utunk alkalmával.

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

annato.jpg

Szent Anna-tó

 

„Vannak nagyszerűbb, pompásabb, elragadóbb látványok Erdély tájai közt, de oly magasztos alig lehet több, mint a Szent Anna tava. A legrégibb időktől a legújabbig szüntelen vallásos eszmék Sion-köde lebegett e táj fölött, ez volt a rajongók, az ihlettek Libanonja, ami Izráelnek az Olajfák hegye, a hindunak agangeszi szent völgy, az északi skandinávnak az Igdrazill árnyéka alatti magány, s a hellén költészet arany árnyképeinek a Tempe: az Erdélynek a Szent Anna tava.” Jókai Mór

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

mikovar.jpg

Mikó vár

 

Csíkszereda történelmi nevezetessége, központi műemléke a székely kultúrtörténet bástyája a Mikó-vár. A számos elnevezés mellett a helyi lakosok köznyelvében egyszerűen „vár”-ként honosodott meg a várkastély, mely jelenleg a Csíki Székely Múzeumnak is helyet adó impozáns, négy sarokbástyás épület a belváros délnyugati részén.

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

törcsvár2.jpg

Törcsvár

 

Erdély legismertebb és legszebb várkastélya a híres Drakula-kastély Brassótól 30 km-re, a festői fekvésű Törcsvár. A már messziről festői látványt nyújtó, tökéletes állapotú vár az utóbbi években a Drakula-kultusz egyik meghatározó állomása Erdélyben, főleg a nyugati turisták számára.

Bővebb leírás a fotóra kattintva olvasható!

Elérhetőség:

6767 Ópusztaszer, Erdei Ferenc u. 58.

T: +36704280850

E: info@kmte.hu